‘Gefeliciteerd met je nieuwe functie’. Het is een bericht dat ik afgelopen weken regelmatig in mijn mailbox vond. Via LinkedIn, vaak van oud-collega’s die ik al jaren niet gezien of gesproken heb.

Nee, natuurlijk heb ik niet echt een nieuwe functie. Dat maakt LinkedIn ervan. Maar het is wel heel erg leuk om dit soort berichtjes te krijgen. Ik grijp het vaak aan voor een korte mailwisseling, het lijntje is weer gelegd.

En dat vind ik dus ook het mooie van LinkedIn. Je legt linkjes en het contact gaat niet meer verloren. Zelfs als je elkaar compleet uit het oog bent verloren, is een kort berichtje op LinkedIn genoeg om het contact weer warm te maken. En als ze hun profiel een beetje hebben bijgehouden, zijn de raakvlakken snel gevonden.

Wat doe jij met LinkedIn? Zorg jij dat je linkjes legt? En houd je die contacten warm? LinkedIn is echt veel meer dan alleen maar een CV- en banenbank. Ook voor ondernemers kan LinkedIn een waardevolle toevoeging zijn als je jouw contacten warm wilt houden.

Maar zorg dan wel dat je jouw profiel ook op orde houdt. Laat zien wat je doet en reageer ook eens op de update van een contact. Dan ontstaan er mooie verbindingen.

ps Dat profiel op orde krijgen en houden hoeft echt niet veel werk te zijn. En daar help ik je natuurlijk graag bij. 🙂